Loopbaanadvies

Kom je er niet uit wat je wilt met je werk? Zit je nu zonder werk en wil je iets compleet anders gaan doen dan het werk dat je deed? Of wil je doorleren, maar weet je niet hoe je dat het beste kunt aanpakken? Wij kunnen je met dit soort loopbaanvragen helpen. Op deze pagina lees je hier meer over.

Loopbaanadviesgesprek

Vanuit het Leerwerkloket Rijnmond bieden we je de mogelijkheid om een gratis loopbaanadviesgesprek met één van onze adviseurs in te plannen. Je bepaalt zelf wat we tijdens het gesprek bespreken. Enkele voorbeelden van gespreksonderwerpen zijn:

  • Ik wil mij omscholen, maar ik weet niet welk beroep bij mij past.
  • Ik wil werken en leren combineren, wat zijn de mogelijkheden?
  • Welke opleiding, cursus of training heb ik nodig om door te kunnen groeien in mijn werk?
  • In welke beroepen is veel werk en welke vaardigheden en competenties heb ik nodig om die beroepen uit te oefenen.


Als tijdens het eerste adviesgesprek blijkt dat er meerdere gesprekken nodig zijn, dan plannen we een vervolgafspraak in. De adviesgespreken zijn vrijblijvend, je bepaalt zelf wat je met de uitkomsten doet. Neem contact met ons op om een loopbaanadviesgesprek in te plannen.


Neem contact op

Loopbaantesten

Op Mijn Leerwerkloket (onze online omgeving) kun je zelfstandig diverse gratis loopbaantesten doen. Met behulp van de testuitslagen en je accountgegevens wordt automatisch jouw e-portfolio opgebouwd.

Het e-portfolio geeft je inzicht in je werkervaring, gevolgde opleidingen, talenten, vaardigheden en wat voor soort werk bij je past. Het is een handig hulpmiddel bij het maken van loopbaankeuzes. Bovendien kun je het e-portfolio als cv gebruiken als je besluit om op een andere baan te solliciteren.

Naast Mijn Leerwerkloket, bieden we de Loopbaanverkenner aan. Dit is een betaalde tool waarmee je jouw motivatie, talenten en vaardigheden in kaart brengt en koppelt aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt. In een persoonlijk gesprek neemt een loopadviseur de resultaten van de Loopbaanverkenner met je door en krijg je adviezen over wat je met de uitkomsten kunt doen.

Een belangrijk verschil tussen de Loopbaanverkenner en de testen die je op Mijn Leerwerkloket kunt doen, is dat er in de Loopbaanverkenner controlevragen zijn verwerkt. Daardoor is de betrouwbaarheid van de uitkomsten groter, dan de uitkomsten van de testen die je op Mijn Leerwerkloket kunt doen.

Meer over Mijn Leerwerkloket

Meer over de Loopbaanverkenner

Loopbaanontwikkeling en subsidie

De overheid vindt het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Daarom zijn er allerlei subsidies waarvan je gebruik kunt maken om je te scholen.

Zo is er de ‘NL leert door’-regeling waarmee de overheid diverse online opleidingen subsidieert. Via de onderstaande knop kun je het complete overzicht van subsidies bekijken.

Bekijk subsidies

In welke beroepen is veel werk?

Om goede loopbaankeuzes te kunnen maken is het niet alleen belangrijk om te onderzoeken wie je bent en wat je wilt, maar ook om te kijken in welke beroepen werk te vinden is. Daardoor krijg je een goed beeld van de kansen die de arbeidsmarkt biedt.

Zo zijn er in diverse sectoren kansberoepen. Dit zijn beroepen waarbij de kans op een baan voldoende tot zeer goed is. Een overzicht van alle kansrijke beroepen in Nederland vind je op werk.nl. Kansberoepen specifiek voor de Regio Rijnmond vind je op wsprijnmond.nl.

Goed om te weten: het kan zijn dat je kennis, vaardigheden en werkervaring goed van pas komen in een kansberoep, waardoor de overstap makkelijker wordt. Als dat het geval is spreken we over een overstapberoep.

Meer informatie over kansberoepen in de regio Rijnmond en over hoe we je kunnen ondersteunen om de overstap naar een kansberoep te maken, vind je hier.

Kom je er niet uit en wil je graag advies?

Geen probleem! Ons team van adviseurs zit voor je klaar om je op weg te helpen. Vul het formulier in, inclusief je vraag.en we nemen binnen drie werkdagen contact met je op.

LET OP! De Rotterdamse scholingsvoucher is gewijzigd!

Per 1 januari 2024 valt de Rotterdamse scholingsvoucher onder het Werkcentrum Rijnmond. Zie hier voor meer informatie: Over Werkcentrum Rijnmond (WCR) (leerwerkloket.nl)

Voor al je vragen over de scholingsvoucher en lopende scholingsaanvraag, kun je contact opnemen met het Werkcentrum Rijnmond. Mail naar info@werkcentrumrijnmond.nl of vul het het contactformulier Contact Werkcentrum regio Rijnmond (werkcentrumrijnmond.nl) in.


Wil je je vraag liever telefonisch bespreken? Maak dan gebruik van ons telefonisch spreekuur.

Vanaf 1 januari 2024 is het telefonisch spreekuur aangepast.

 Het spreekuur is elke dag op:

- maandag van 13:00 tot 15:00 uur

- dinsdag van 10:00 tot 15:00 uur

- woensdag van 10:00 tot 15:00 uur

- donderdag van 10:00 tot 15:00 uur

Bel naar 06 - 81135143. 

Als er meer tijd nodig is voor jouw vraag, dan plannen we een vervolgafspraak met je in.

Let op: wij hebben zelf geen leerwerktrajecten

Tip: bekijk ook onze pagina met veelgestelde vragen. Wellicht dat je daar het antwoord op je vraag al kunt vinden.