Gratis online loopbaantesten

Hoe beter jij jezelf kent, hoe groter de kans is dat je de juiste loopbaankeuzes maakt. Om je hierbij te helpen bieden we diverse gratis online loopbaantesten aan. Doe er je voordeel mee!

Loopbaantesten en Mijn Leerwerkloket

Je vindt alle loopbaantesten in Mijn Leerwerkloket, ons gratis online portal. Het voordeel van Mijn Leerwerkloket, is dat je met behulp van de loopbaantesten een e-portfolio kunt maken. Met het e-portfolio krijg je onder andere inzicht in je werkervaring, talenten, persoonlijkheid, vaardigheden, en gevolgde opleidingen. Zo ontdek je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Het e-portfolio is een handig hulpmiddel bij het maken van loopbaankeuzes. Bovendien kun je het als cv gebruiken als je besluit om te gaan te solliciteren. Overweeg je een andere baan, maar weet je nog niet zo goed wat bij je past? Dan kun je aan de hand van je e-portfolio met onze talentmatch tool (ook te vinden in Mijn Leerwerkloket) beroepen vinden die bij jou passen. Bekijk hier een voorbeeld van een e-portfolio.

Naar Mijn Leerwerkloket

Deze loopbaantesten vind je in Mijn Leerwerkloket

BIG Five

De BIG Five is een persoonlijkheidstest waarmee je jezelf (nog) beter leert kennen. Houd je bijvoorbeeld van afwisseling, of doe je liever routinewerk? Werk je graag samen met anderen, of werk je liever zelfstandig? Ben je geordend, of juist chaotisch? Doe de test en ontdek het!

Menstype en beroepsinteresse

Nog een persoonlijkheidstest, maar anders dan de Big Five. We kijken in deze test naar welk menstype jij bent. Ben je bijvoorbeeld een artistiek type, of ben je realistisch? Ben je onderzoekend of ondernemend? De meeste mensen herkennen van alles wat. Wat herken jij? Als je de test hebt gedaan, krijg je een rapport over welk menstype het beste bij jou past én welke beroepen daarbij horen.

Carrière ankers

Volgens organisatiepsycholoog Edgar Schein zijn er acht factoren die je keuzes kunnen bepalen: de carrière ankers. Carrière ankers gaan over jouw drijfveren en waarden. Dus datgene wat jij belangrijk vindt in je werk en dat doorslaggevend kan zijn bij het maken van (loopbaan)keuzes. Doe de test en kom erachter op welke ankers jij hoog scoort.

Carrièrekracht

Met deze carrièrekrachttest maak je inzichtelijk welke carrièrevaardigheden je kunt ontwikkelen om je carrièredoelen te behalen. Beschik jij over de vaardigheden om je carrière in de goede richting te sturen? Doe de test en je weet het!

Leiderschapstest

Heb jij het in je om een leidinggevende rol op je te nemen? Zeg niet gelijk “ja” of “nee”, maar doe de leiderschapstest om te ontdekken wat jouw leidinggevende capaciteiten zijn.

Talentenscan

Werkgevers zijn altijd op zoek naar talentvolle werknemers. Dus als jij weet wat jouw talenten zijn, kun je gericht zoeken naar werkgevers die op zoek zijn naar mensen zoals jij. Doe de Talentenscan en krijg inzicht in wat jouw talenten zijn.

De Loopbaanverkenner

Naast de gratis Loopbaantesten die je in Mijn Leerwerkloket kunt doen, is er de Loopbaanverkenner. De Loopbaanverkenner is een betaalde tool waarmee je jouw motivatie, talenten en vaardigheden in kaart brengt en koppelt aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Eén van de verschillen tussen de testen van Mijn Leerwerkloket en de Loopbaanverkenner, is dat er in de testen van de Loopbaanverkenner controlevragen zijn verwerkt. Dezelfde vragen worden dus op verschillende manieren of bij verschillende situaties net wat anders gesteld. Daardoor is de betrouwbaarheid van de uitslagen groter dan die van de testen die je in Mijn Leerwerkloket kunt doen.

Meer over de Loopbaanverkenner

Stel je vraag of plan een adviesgesprek in

Heb je een vraag over onze loopbaantesten of heb je de testen gedaan en wil je weten welke vervolgstappen je het beste kunt zetten? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons per e-mail en telefoon bereiken. Ook is het mogelijk om een gratis adviesgesprek aan te vragen met één van onze loopbaanadviseurs. De adviesgespreken zijn vrijblijvend, je bepaalt zelf wat je met de uitkomsten doet.

Tip: bekijk ook onze pagina met veelgestelde vragen. Wellicht dat je daar het antwoord op je vraag al kunt vinden.

Neem contact op