Weet jij wat je allemaal kunt doen om je medewerkers te ontwikkelen?

Geef jezelf een makkelijke start en doe de Level UP SCAN via de oranje knop rechtsboven. Je krijgt dan meteen een beeld van waar je organisatie staat en we helpen je op weg met een plan van aanpak en tips en tools voor Leven Lang Ontwikkelen. Je kunt ons ook direct bellen met je vraag op 06-81135143. We zijn bereikbaar op maandag van 13-15 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 10-15 uur.

De voordelen van investeren en ontwikkelen van je medewerkers

Investeren in opleiden en ontwikkelen van je medewerkers kent eigenlijk alleen maar voordelen. Mensen raken gemotiveerder, gaan efficiënter werken en worden breder inzetbaar. Uit onderzoek blijkt bovendien dat als je goed voor je medewerkers zorgt en ook in hun belang denkt, ze vaak langer blijven. Op deze pagina helpen we je graag met het leven lang ontwikkelen van je medewerkers, zodat ze mee kunnen groeien met de strategie en groei van jouw organisatie.

Ontwikkelen van personeel

Aan de slag gaan met de ontwikkeling van je medewerkers gaat je als bedrijf veel opleveren, maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat de ontwikkeling aansluit op de strategie van je organisatie. We helpen je graag met een scan om de status van je leer en ontwikkelcultuur te bepalen, daarnaast hebben we een stappenplan met alle fases die je als een bedrijf doorloopt op weg naar een lerende organisatie. 


Meer informatie

Tips en tools

Om je de ‘online’ zoektocht te besparen, hebben we voor jou een selectie gemaakt van diverse thema’s, tips en tools, die je kunt inzetten. Denk aan: 

* Handige templates voor alle fases
* Skillspass
* Opleidingsportalen - scholingsaanbod
* Opleiders in Rotterdam Rijnmond


Tips en tools

Trainingen, werksessies en bijeenkomsten

Op het gebied van opleiden en ontwikkelen, wordt in de regio al veel aan kennis gedeeld. Ondernemers leren van en met elkaar over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met dit thema. Bezoek een kosteloze training of werksessie of kom naar een van onze kennis sessies van platform Leven Lang Ontwikkelen.

Meer informatie

Subsidies en andere financiële voordelen

Er zijn zoveel subsidies in Nederland en in de regio Rijnmond, dat het een uitdaging is om door de bomen het bos te zien. Hier vind je een handig overzicht van alle regelingen. Onze adviseurs van het Leerwerkloket of RMT helpen je graag om uit te zoeken of er een subsidie is die bij jouw bedrijf of medewerker past.

Meer informatie

Werven van nieuw personeel met Leerwerktrajecten

Lukt het je niet om aan personeel te komen dat de juiste kennis en vaardigheden heeft? Wij kunnen je helpen om leerwerktrajecten op te zetten samen met het onderwijs. Zo kun je door een combinatie van leren en werken alsnog het personeel werven en vormen waar in jouw organisatie behoefte aan is. Je kunt ook je leerwerkbaan publiceren op deze site. 

Meer informatie

Leerwerkbaan online plaatsen

Leren en werken combineren spreekt veel kandidaten aan. Ze leiden tot een baan óf een baangarantie. Maar waar vind je nou banen die werken en leren combineren? Bij het Leerwerkloket Rijnmond. Vanaf nu kunnen werkgevers op onze website gratis én eenvoudig hun eigen leerwerkbanen toevoegen. Na het invullen van de gegevens, beoordelen we de leerwerkbaan en bij goedkeuring plaatsen we hem online voor maximaal 6 weken. Klik op onderstaande button om een leerwerkbaan toe te voegen.

Ja, ik wil een leerwerkbaan toevoegen

Mooie voorbeelden

Lees hier hoe deelnemers van de regionale SLIM regeling Eurocaps en AGIN Timmermans aan de slag zijn gegaan met de opzet van hun Leven Lang Ontwikkelen beleid. Beide organisaties zijn altijd in ontwikkeling en ondersteunen en faciliteren hun medewerkers om zich te ontwikkelen. Eigen initiatief blijft daarbij een must.


Meer informatie

Arbeidsmarktinformatie en sector initiatieven

Wil je inzicht krijgen in de ontwikkelingen van de arbeidsmarkt in de regio Rijnmond? Bijvoorbeeld in het aantal vacatures per sector, de economische groei en prognoses over de werkgelegenheid? Met behulp van data afkomstig van RijnmondInZicht.nl gaan we graag het gesprek met je aan om de ontwikkelingen te bespreken en om te kijken hoe jij als werkgever daarop kunt inspelen. Vanuit diverse sectoren in Rijnmond zijn al veel gezamenlijke onderwijstrajecten opgezet, lees er meer over door op onderstaande button te klikken en wie weet kan je aanhaken op een van de initiatieven.

Direct naar RijnmondInZicht

Personeel begeleiden naar nieuw werk

Voor veel werkgevers in de regio Rijnmond hebben het coronavirus en ook de oorlog in de Oekraïne een grote impact (gehad). Soms kom je als organisatie in een fase waarbij er al dan niet tijdelijk te weinig werk is en medewerkers hun baan dreigen te verliezen of medewerkers omgeschoold moeten worden. Is dat bij jou ook het geval? In Rijnmond is er hulp om medewerkers waar je geen werk meer voor hebt tijdelijk of permanent naar nieuw werk te begeleiden. Rijnmond Werkt Door (RWD) gaat graag met je in gesprek over capaciteitsvraagstukken. Om- en bijscholen van huidige en toekomstige medewerkers kan daar onderdeel van uitmaken. 

Direct naar Rijnmond Werkt Door

Aankomende evenementen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met onze ondernemersadviseurs.