Sollicitere

Level UP - aan de slag met 

Leven Lang Ontwikkelen ofwel LLO

Je interesse is gewekt, je hebt goeie voorbeelden gehoord van anderen en gaat enthousiast achter je computer zitten om uit te zoeken hoe je “het” gaat regelen. Je typt in de zoekbalk van Google “ontwikkelen van personeel”, klikt op enter en krijgt meer dan 10.000.000 hits. Succes! Begrijpelijk als je nu afhaakt toch? Dat hoeft niet, we hebben namelijk voorwerk voor je gedaan om het wat makkelijker en leuker te maken.

Waarom zou jouw organisatie aan de slag gaan met LLO?

  • Werkzaamheden worden anders door technologische ontwikkelingen 
  • Vergrijzing maakt het noodzakelijk om de kennis van de ervaren mensen te delen en borgen
  • Je wilt je werknemers wat te bieden hebben en blijven boeien
  • Je hebt moeite met het vinden van nieuwe mensen en wilt LLO inzetten voor de werving


Doe nu de Level UP scan 

Weet je welke stap jouw organisatie moet zetten om bij te blijven in deze snel veranderende arbeidsmarkt? Doe nu de Level UP scan.

Level UP scan

Leven Lang ontwikkelen; hoe ver is jouw organisatie?

Op weg naar een lerende organisatie werken we met 3 fases.

Fase 1 Inventarisatie en ontwikkeling
Je bent in je organisatie concrete stappen aan het zetten om de toekomstdoelen en belangrijke ontwikkelingen van je organisatie te vertalen naar een plan voor leren en ontwikkelen. Denk aan een overzicht van verplichte opleidingen en trainingen, het benodigde budget voor leren en ontwikkelen en je bedenkt hoe informeel leren je medewerkers kan verder helpen. Lees meer over de kenmerken en gebruik de Level UP tools van fase 1

Fase 2 Implementatie en gebruik
Je maakt in je organisatie duidelijk waarom en hoe je verder wilt met Leven Lang Ontwikkelen en de behoeften van de werknemers en de onderneming worden omgezet naar een ontwikkelplan per medewerker. Medewerkers die aan de slag gaan met leren en ontwikkelen worden begeleid. De leidinggevenden kunnen het traject van Leven Lang Ontwikkelen goed ondersteunen. Lees meer over de kenmerken en gebruik de Level UP tools van fase 2.

Fase 3 Borgen en doorontwikkelen
Je organisatie is al een poos bezig met een systematische aanpak van leren en ontwikkelen, de aanpak wordt regelmatig geëvalueerd en bijgestuurd. Je wilt niet alleen zorgen dat kennis en vaardigheden up to date zijn. Je wilt ook dat cruciale kennis wordt geborgd en dat je werknemers een motiverend toekomstperspectief zien, waarin ze kunnen blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door loopbaanpaden. Lees meer over de kenmerken en gebruik de Level UP tools van fase 3.

Lees meer over de kenmerken per fase. Per fase zijn er tools die jou kunnen helpen een stap verder te komen.