Mijn Leerwerkloket

Mijn Leerwerkloket is een gratis online omgeving waarop je onder andere een e-portfolio kunt maken. Het e-portfolio is een soort online cv waarin je je werkervaring, gevolgde opleidingen, talenten en vaardigheden verzameld. Je maakt het compleet door vragen te beantwoorden en loopbaantesten te maken. Je e-portfolio kun je naar werkgevers sturen om te solliciteren. Naast je e-portfolio kun je met onze talentmatch-tool ontdekken welke beroepen bij jou passen. We brengen zelfs in kaart welke talenten en vaardigheden je eventueel moet ontwikkelen om dat beroep te kunnen doen. En vacatures? Die vind je ook op Mijn Leerwerkloket! Op deze pagina vertellen we je hoe het allemaal werkt.

Mijn Leerwerkloket stap voor stap uitgelegd

 • Stap 1: Maak gratis je account aan

  Vul je naam en e-mailadres in op de aanmeldpagina. Je ontvangt daarna een e-mail waarmee je je account kunt activeren. Vervolgens krijg je een aantal vragen en testjes om het aanmeldproces af te ronden. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 15 minuten.

 • Stap 2: Doe de loopbaantesten

  Nadat je het aanmeldproces hebt afgerond, kun je diverse online loopbaantesten doen. Bijvoorbeeld om je talenten en vaardigheden te ontdekken of om erachter te komen waar jij in je werk energie van krijgt.

 • Stap 3: Maak je e-portfolio

  Met behulp van de uitslagen van de loopbaantesten en je accountgegevens wordt automatisch jouw e-portfolio opgebouwd. In het e-portfolio staan onder andere je werkervaring, gevolgde opleidingen, talenten en vaardigheden overzichtelijk bij elkaar. Je kunt het vergelijken met een cv, maar dan mooier en uitgebreider. Als je gaat solliciteren kun je het e-portfolio dus gebruiken om je van andere kandidaten te onderscheiden. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier een voorbeeld van een e-portfolio.

 • Stap 4: Zoek interessante beroepen en vacatures

  Aan de hand van je e-portfolio kun je met onze talentmatch tool beroepen vinden die bij jou passen. Vervolgens kun je direct doorpakken en naar een leuke baan zoeken om op te solliciteren!

Start met Mijn Leerwerkloket

Maak gratis je account aan

Veelgestelde vragen over Mijn Leerwerkloket

 • Is Mijn Leerwerkloket echt gratis?

  Ja, Leerwerkloket Rijnmond wordt betaald door de overheid en het onderwijs. Daardoor kunnen we Mijn Leerwerkloket gratis aanbieden.

 • Wie heeft er toegang tot mijn e-portfolio?

  Standaard is jouw e-portfolio alleen voor jou en medewerkers van het Leerwerkloket Rijnmond zichtbaar. Op Mijn Leerwerkloket kun je dit aanpassen, zodat andere mensen zoals potentiële werkgevers je e-portfolio ook kunnen zien.

  Naast dat je kunt bepalen of je e-portfolio zichtbaar is, kun je ook nog bepalen welke onderdelen van het portfolio zichtbaar zijn. Je kunt het e-portfolio ook downloaden als pdf en meesturen met een sollicitatie.

Ontdek Mijn Leerwerkloket

Maak gratis je account aan

Kom je er niet uit en wil je graag advies?

Geen probleem! Ons team van adviseurs zit voor je klaar om je op weg te helpen. Vul het formulier in, inclusief je vraag. We reageren per mail.

Wil je je vraag liever telefonisch bespreken? Maak dan gebruik van ons telefonisch spreekuur. Het spreekuur is elke dag op:

- maandag van 13:00 tot 15:00 uur

- dinsdag van 10:00 tot 15:00 uur

- woensdag van 10:00 tot 15:00 uur

- donderdag van 10:00 tot 15:00 uur

- vrijdag van 10:00 tot 15:00 uur

We hebben een nieuw telefoonnummer: dat nieuwe nummer is 06 - 81135143. Op ons oude nummer zijn we niet meer bereikbaar.

Als er meer tijd nodig is voor jouw vraag, dan plannen we een vervolgafspraak met je in.

Wil je een aanvraag indienen voor de Rotterdamse scholingsvoucher? Lees hier hoe je dat doet.

Let op: wij hebben zelf geen leerwerktrajecten

Tip: bekijk ook onze pagina met veelgestelde vragen. Wellicht dat je daar het antwoord op je vraag al kunt vinden.