Taal en rekenen op de werkvloer

Taal is nodig om werk goed te kunnen doen

Het leerwerkloket helpt werkgevers met handige tips en tools om de taalvaardigheid van jouw medewerkers te verbeteren. Want hoe pak je taalvaardigheid eigenlijk aan? Hoe meet je taalvaardigheid? Hoe creëer je draagvlak? Welke vorm past het beste? Wij adviseren je graag over dit soort vragen.

Lees meer

Bekijk video

Door aandacht te besteden aan taal op de werkvloer:

img

Hoe staat het met het taalniveau in jouw bedrijf?

Medewerkers laten niet graag zien dat ze niet zo goed kunnen lezen, schrijven of communiceren. Hoe herken je dat er een probleem is? En wat kun je doen om medewerkers, en daarmee je bedrijf, te helpen?

Tips om het probleem te herkennen

Taalniveaus Nederland

Aansluiten bij het Taalakkoord

Als werkgever kun je bijdragen aan een betere taalvaardigheid van je medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en medewerkers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord Werkgevers helpt hierbij. Op de site Taalakkoord leerwerkloket vind je inspiratie, voorbeelden en instrumenten waarmee jij als werkgever een belangrijke rol kunt spelen. Doe mee en realiseer samen met ons de ambitie van het Taalakkoord. Haal het beste uit je medewerkers en laat taal geen belemmering zijn!

Wil jij laten zien dat je taalvaardigheid belangrijk vindt door ondertekening van het Taalakkoord? Neem contact op met Leren en Werken Rijnmond en we helpen je met het realiseren van jouw ambitie.

Direct contact met onze adviseurs? Meld je aan via het contactformulier.

Het Taalakkoord Werkgevers wordt uitgevoerd door de Leerwerkloketten en is een initiatief van het ministerie van SZW.