Subsidies voor scholing combineren

Vanuit de overheid of gemeente zijn er verschillende regelingen waarmee je (deels) een opleiding kunt betalen. Zo’n regeling noemen we een subsidie. Je kunt soms meerdere subsidies met elkaar combineren. Daardoor wordt het totaalbedrag aan subsidie hoger en hoef je zelf minder te betalen. Het combineren van subsidies wordt ook wel ‘financial engineering’ genoemd.

Een voorbeeld

Een van onze klanten wilde graag een opleiding gaan volgen en werken in de Installatiebranche. De opleidingskosten waren inclusief lesmateriaal € 3.500,-

De scholingsadviseur van het Leerwerkloket Rijnmond voerde het intakegesprek met de deelnemer en nam vervolgens contact op met ‘Wij techniek’ (het ontwikkelfonds voor de Technische Installatiebranche).

Daarop volgde een driegesprek met een coach van Wij Techniek, de deelnemer en de scholingsadviseur. De deelnemer bleek in aanmerking te komen voor een voucher van Wij Techniek ter waarde van € 1.500,- . Dat was fijn, maar hij kwam nog steeds € 2.000,- tekort.

De scholingsadviseur heeft de deelnemer op de subsidiemogelijkheid van het Rotterdams Scholingsfonds gewezen en geholpen met de aanvraag voor het resterende bedrag van € 2.000,-.

Gelukkig voldeed de deelnemer aan de eisen en door de stapeling van mogelijkheden en gelden (dit noemen we financial Engineering) kon de deelnemer de gewenste opleiding en zijn gedroomde baan in de Installatiebranche realiseren.

Wij-Techniek 2

Onze loopbaanadviseurs staan voor je klaar

Het kan best lastig zijn om zelf uit te zoeken welke subsidies er zijn, aan welke voorwaarden je moet voldoen en welke subsidies je met elkaar kunt combineren.
Daarom staan onze loopbaanadviseurs klaar om je te helpen. Neem via het onderstaande formulier contact met ons op. We reageren per e-mail.

Wil je liever telefonisch contact? Maak dan gebruik van ons telefonisch spreekuur. Het spreekuur is elke maandag van 13.00 tot 15.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

We hebben een nieuw telefoonnummer: dat is 06 - 81135143. Op ons oude nummer zijn we niet meer bereikbaar. 

Als er meer tijd nodig is voor jouw vraag, dan plannen we een vervolgafspraak met je in.


Kom je er niet helemaal uit of wil je graag ons advies?


veelgestelde