Laat je adviseren door regionale onderwijspartners

Albeda, Zadkine en STC komen bij ondernemers en werkgevers om de vraag naar scholing en ontwikkeling van het bedrijf op te halen: waar is precies behoefte aan, nu maar ook in de toekomst? Dat kan een algemene vraag zijn of een heel specifieke, beroepsgerichte vraag. Denk aan verplichte nascholing, die meteen aangeboden kan worden. Joël, Winston en Simone of hun collega’s kijken naar aanleiding van de vraag van de werkgever wat het beste past, maar ook hoe het aangeboden wordt en hoe de organisatie de leerpunten kan borgen. Soms is breder advies gewenst: hoe kun je je medewerkers ondersteunen bij en motiveren tot Leven Lang Ontwikkelen? Maak gratis gebruik van de expertise binnen het onderwijs om ontwikkeltrajecten op te zetten.

Zadkine

Zadkine is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs. In twaalf colleges leiden ze vakkrachten op. Samen met bedrijven in de regio houden ze het onderwijs actueel en praktijkgericht. Bij Zadkine vind je 200 mbo-opleidingen in de regio Rotterdam; voltijds, deeltijds, bedrijfstrajecten en ook opleidingen voor volwassenen. 

Als organisaties aan de slag willen met een maatwerk opleiding, dan kunnen ze mij bellen. Mijn rol is om de verbinding te maken. Dit doe ik door af te stemmen met het bedrijfsleven en het onderwijs , zowel privaat als publiek. Van bestuur, tot onderwijsmanager en tot docent. In veel gevallen betrek ik ook de gemeentes en het UWV voor de instroom van kandidaten. Ik regel eigenlijk alles aan de achterkant, wat echt een uitkomst is voor bedrijven, want ik weet welke wegen te bewandelen en dat scheelt veel tijd. 

Een mooie voorbeeld is JIJ plus: samen met het bedrijfsleven, publiek en privaat onderwijs is er een volledig modulair programma opgezet in de logistiek. Deelnemers die al dan niet ervaring hebben in de praktijk, kunnen een of meer modules bij ons halen en krijgen zo gevalideerde certificaten. https://jijplus.nl/ Het is een laagdrempelig programma en deelnemers kunnen leren via e-learnings, video’s en podcasts waarbij direct praktijkgerichte opdrachten gemaakt kunnen worden. We krijgen inmiddels verzoek om dit voor meer branches te gaan doen.

Winston Soumokil. 
w.soumokil@zadkine.nl 
06 - 20 91 47 73

 

Samenwerken met Zadkine

Hogeschool Rotterdam

Kenniscentrum Business Innovation van de Hogeschool Rotterdam is het expertisecentrum op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Ons praktijkgerichte onderzoek heeft al vaak geleid tot vernieuwing binnen het onderwijs en het MKB. 

Onze missie is om het bedrijfsleven te inspireren met kennis over vernieuwing in het MKB en tegelijkertijd bijdragen aan een toekomstgericht hoger economisch onderwijs. LLO is een van de onderwerpen waar we graag over meedenken. Als je als ondernemer aan de slag gaat met een LLO strategie en die wilt laten aansluiten bij de ontwikkeling van je organisatie, mis je soms nog wat kennis en kunde. Hogeschool Rotterdam helpt je graag met praktische workshops. Zo kan een student Human Resources Management een toegespitst Scholingsplan speciaal voor jouw bedrijf opzetten.

Ook biedt de workshop ‘DGA’s tussen ondernemer en Manager’ allerlei praktische inzichten voor directeur-grootaandeelhouders die worstelen om de juiste balans te vinden tussen aandacht voor de korte termijn activiteiten en de lange termijn strategiebepaling. Lees  hier meer over op de website of neem contact op met Kees Ridder.
Kees Ridder
c.j.m.ridder@hr.nl 
  010- 79 444 41
Meer over het kenniscentrum

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneducatie. Ze bieden 120 opleidingen met met meerdere uitstroomrichtingen, en een ruim aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, Het onderwijsaanbod wordt ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, gemeenten, deelgemeenten en overheidsinstellingen.

Joël Vogel
 j.vogel@albeda.nl 
06 - 46 94 42 76


Samenwerken met Albeda

STC

STC Group is dé verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Daarnaast verzorgt STC Group cursussen en trainingen voor professionals. STC Group is internationaal actief en heeft locaties in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in mainport Rotterdam. 
Simone van Meurs
s.e.m.vanmeurs@stc-r.nl
 06 – 53 32 24 71


Samenwerken met STC

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met onze ondernemersadviseurs.