Loopbaanverkenner

Wil je weten wat jouw kansen zijn op de arbeidsmarkt? Welke functies bij je passen en welke vaardigheden je daarvoor moet ontwikkelen? De Loopbaanverkenner is een test die jou het antwoord geeft op deze vragen door jouw motivatie, talenten en vaardigheden te koppelen aan vacatures. Door de test te doen krijg je een goed beeld van wat je al kan, waar je beter in kan worden en waar kansen liggen voor een nieuwe baan.

Zo werkt het

De loopbaanverkenner bestaat uit twee stappen.

1. Een online test. De vragen gaan over wie je bent, wat je kan en wat je interesses zijn.

2. Een persoonlijk gesprek met een loopbaanadviseur om de resultaten met je door te nemen.
Na het gesprek kun je zelf aan de slag. Zo krijg je meteen passende beroepen en actuele vacatures voor deze beroepen.
Als je een account op Mijn Leerwerkloket hebt, dan wordt de resultaten van de Loopbaanverkenner direct verwerkt in je e-portfolio.
Zo heb je echt een totaaloverzicht. Bekijk hier een voorbeeld van een e-portfolio waarin de resultaten van de loopbaanverkenner zijn verwerkt.

 • Wat is het verschil tussen de Loopbaanverkenner en de testen op Mijn Leerwerkloket?

  • De testen op Mijn Leerwerkloket zijn gratis, de Loopbaanverkenner is betaald.
  • De uitslagen van de testen in Mijn Leerwerkloket kun je eventueel zelf aanpassen met talenten en vaardigheden. Daardoor kunnen bijvoorbeeld voorgestelde beroepen mogelijk afwijken van wat daadwerkelijk bij je past. Bij de Loopbaanverkenner kun je nadat je de testen hebt gedaan niks aanpassen.
  • Om er zeker van te zijn dat de antwoorden die je geeft kloppen, zijn er in de testen van de loopbaanverkenner controlevragen ingebouwd. Dezelfde vragen worden dus op verschillende manieren of bij verschillende situaties net wat anders gesteld. In de gratis testen die je op Mijn Leerwerkloket kunt doen is dat niet het geval.
  • In het advies van de Loopbaanverkenner worden ook de vacatures/banen die bij jou passen meegenomen.

  Kortom, de loopbaanverkenner is een meer professionele tool dan de tools die je op Mijn Leerwerkloket kunt gebruiken.

 • Kosten voor de Loopbaanverkenner

  Het Leerwerkloket Rijnmond werkt samen met Matchcare en diverse loopbaancoaches voor de uitvoer van de Loopbaanverkenner. De Loopbaanverkenner kost los € 95,- exclusief btw en aan het adviesgesprek zijn ook kosten verbonden. Goed om te weten: de kosten worden vaak vergoed door je werkgever of de uitkeringsinstantie. Als je in een loopbaancoachingtraject via het Leerwerkloket Rijnmond zit, is het adviesgesprek gratis.Meer informatie en aanvragen

Wil je meer weten over de Loopbaanverkenner, wil je hem aanvragen of wil je meer informatie over hoe je de kosten vergoed kunt krijgen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op