Vraag nu scholingsadvies aan voor de Rotterdamse scholingsvoucher!

De Rotterdamse scholingsvoucher

Woon jij in Rotterdam en wil jij je om-, her- of bijscholen om je kansen op een leuke baan te vergroten? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de Rotterdamse scholingsvoucher. De scholingsvoucher heeft een waarde van 2.500 euro en met de voucher kan de opleiding betaald worden.

De voorwaarden


Voor wie?

 • De scholingsvoucher vergoedt tot een maximum van 2.500 euro de kosten voor kortlopende trainingen en cursussen, mbo-scholingen, hbo cursussen, hbo-scholingen met een leerwerktraject of een associate degree-opleiding.
 • De scholing sluit aan op de vraag naar werk in een kansrijke sector of valt buiten de kansrijke sectoren, maar heeft een aantoonbare baangarantie 
 • Er is noodzaak dat je scholing volgt
 • De adviseur van het Leerwerkloket Rijnmond geeft een positief advies.
 • Lees HIER alle voorwaarden uit de regeling.

 • Je woont in de gemeente Rotterdam 
 • Je bent 18 jaar of ouder, maar hebt nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.

Iedere Rotterdammer kan scholingsadvies aanvragen. 

Let wel: ontvang je een uitkering van de gemeente Rotterdam (met uitzondering van een uitkering op grond van de Bbz 2014), dan is er een andere procedure. Het scholingsadvies vraag je aan bij het Leerwerkloket en dit bespreek je vervolgens met je contactpersoon van de gemeente voor de vervolgprocedure.

De Rotterdamse scholingsvoucher is uitgebreid!

Vanaf 1 januari 2023 kunnen cursussen op hbo-niveau aangevraagd worden. Er gelden wel bepaalde voorwaarden.

Wil je hier meer over weten? Wij zijn dagelijks telefonisch te bereiken op het nummer 06 81 13 51 43 (maandag van 13 tot 15 uur en dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 15 uur).

 • Vanaf woensdag 4 januari zijn we ook elke werkdag te vinden in de bibliotheek in het centrum van Rotterdam (Hoogstraat 100, begane grond zone D), op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, op dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Loop binnen en dan helpen wij jou graag verder! 
 • Vanaf dinsdag 10 januari vind je ons elke dinsdag op het Ontwikkelplein op de 1e etage tussen 13:00 en 16:00 uur.
 • Woon je in Rotterdam en wil je je verder ontwikkelen?  Ga naar www.scholingsvouchers010.nl


Via de website is het ook mogelijk een contactformulier in te vullen.

 • Stap 1. Weet jij al welke opleiding je wilt doen?

  Ga dan direct naar www.scholingsvouchers010.nl, zoek je opleiding en vraag deze aan. Op 'hoe werkt het?' lees je wat de procedure is en welke stappen je moet nemen.

 • Stap 2. Weet je nog niet welke scholing je wilt?

  Maak een account aan op mijnleerwerkloket en ga naar je mail om je aanmelding compleet te maken, login op je account en doorloop de stappen. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Tijdens de aanmelding vul je je persoonlijke gegevens in, je opleidingen en werkervaring en je maakt een paar testen. Deze testen helpen jou om je ervaring, talenten en vaardigheden in kaart te brengen. Door alles zorgvuldig in te vullen, kunnen wij een goed scholingsadvies geven.

 • Stap 3. adviesaanvraag

  Vul in jouw account het online aanvraagformulier voor scholingsadvies in.

  Zodra we je aanvraagformulier hebben ontvangen, nemen we binnen 3 werkdagen contact met je op om een persoonlijk adviesgesprek in te plannen met een van onze scholingsadviseurs. Let op; je wordt door een onbekend mobiel nummer gebeld, dus neem je telefoon wel op.

 • Stap 4.  loopbaantesten

  Stap 2 en 3 zijn noodzakelijk om je aanmelding volledig te maken. Wil je inzicht krijgen in wat jij belangrijk vindt in je werk, in je loopbaan én te ontdekken welke beroepen passen bij jouw talent? Doe dan ook nog de volgende testen. Deze zijn op MBO 3 niveau en hoger:


  Wil je een overzichtje van alle testen die op mijnleerwerkloket staan, klik dan hier.

 • Stap 5. jouw adviesgesprek

  Samen met de scholingsadviseur heb je een (online) gesprek om te bespreken welke scholing het beste bij je past n.a.v. je werkervaring, vooropleiding, je wensen en je talenten en hoe je deze kunt inzetten voor scholing die leidt naar werk in een kansrijke sector. 

  Als je een uitkering van de participatiewet hebt, kan je met het advies naar je werkconsulent voor de vervolgprocedure.

 • Stap 6. ga naar scholingsvoucher010

  Je kunt op www.scholingsvouchers010.nl je geadviseerde opleiding opzoeken en aanvragen. Jouw aanvraag wordt gecheckt door de scholingsadviseur van het Leerwerkloket.

  Daarna ontvang je het advies per mail. In deze mail staat ook een groene knop met daarop “aanvragen subsidie Scholingsvoucher”. Druk hierop wanneer je de subsidie wilt aanvragen.

 • Stap 7. Inloggen met DigiD

  Om de subsidie aan te kunnen vragen log je in met je DigiD. Door in te loggen met DigiD kan de Gemeente Rotterdam je identiteit controleren. Nog geen DigiD? Vraag dan hier je DigiD aan DigiD: Aanvragen | Persoonsgegevens.

 • Stap 8. aanvragen voucher/subsidie

  Nadat je ingelogd bent bij DigiD kom je in je aanvraagformulier voor de subsidie (Scholingsvoucher).

  Controleer daar je gegevens en vul aan waar dat nodig is.

  LET OP! Wanneer je een WW-uitkering hebt en niet in aanmerking kwam voor en vergoeding opleidingskosten van het UWV, moet je hier het afwijzingsbesluit uploaden.

 • Stap 9. controleren aanvraag subsidie

  Wanneer je klaar bent met het controleren en aanvullen van het aanvraagformulier, klik je op de groene knop “ Aanvragen Subsidie”.

  Je aanvraag zal dan worden verstuurd naar de Gemeente Rotterdam. Ter bevestiging zal je een email ontvangen met verdere informatie over het subsidieproces.

 • Stap 10. goedkeuring en start opleiding

  Zodra de Gemeente Rotterdam je aanvraag heeft goedgekeurd, ontvang je via de mail een positieve beschikking ofwel de scholingsvoucher. Om de opleider te laten weten dat je eraan komt, dien je nog wel even je opleiding te bevestigen via de groene knop in de mail.

  De opleider weet dan dat je eraan komt en zal binnen een week contact opnemen.

Is een scholingsvoucher iets voor mij?

Wil je antwoord op deze vraag? klik dan op het filmpje.

Wat moet ik daarvoor doen of Wat gaan we doen? 

Wil je antwoord op deze vraag? klik dan op het filmpje.

Officiële aanvraag scholingsvoucher

Wil je graag weten hoe je een aanvraag moet doen? klik dan op het filmpje.

Eerst advies?

Klik HIER om een account aan te maken en start meteen met je aanvraag voor advies bij het Leerwerkloket Rijnmond.