Naar overzicht
Algemeen en Student en Uncategorized en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 22-09-2021

Het werkgeluk van collega Fatima

Bij het Leerwerkloket krijgen we dagelijks vragen over werken en leren. Persoonlijke verhalen en dappere mensen die over hun eigen loopbaan en vaak ook over hun werkgeluk willen nadenken. Dat wat anderen drijft inspireert mij enorm! Ik vraag anderen regelmatig waar ze nu werkelijk blij van worden en wanneer ze het meest in hun kracht zijn. Soms is hier nog wat zelfonderzoek voor nodig.

De nieuwe inzichten die tijdens het gesprek of na het oriënteren voortkomen worden vaak als waardevol ervaren. Zo had ik vandaag weer een leuk adviesgesprek en heb ik alles uit de kast gehaald om mee te denken. Zijn dankbaarheid was groot. Het cirkel is voor mij dan rond. Werkgeluk is een wisselwerking. Daar waar ik anderen ondersteun om werkgeluk te vinden of weer een startpunt te hebben, ervaar ik zelf het meest werkgeluk door hierin een rol te hebben. Hoe gaaf is dat?!

Leuk om aan de slag te gaan met….


De gelukkig werken piramide van Onno Hamburger (werkgeluk expert) verdeelt werkgeluk in drie aspecten. Zingeving, voldoening en plezier. Vraag een collega of iemand uit je kenniskring om zijn of haar werk te waarderen door op deze drie punten en je krijgt je een goede indruk van hoe gelukkig iemand werkt.

Hoe belangrijk is werkplezier voor jou? Wat drijft jou en wanneer ervaar jij werkplezier? Deel en inspireer elkaar op onze Instagram @leerwerkloket_rijnmond of Facebook.

Wil jij weten hoe werkgelukkig je bent? Doe de test via:

https://www.testjewerkgeluk.nl/


Fatima Chehlaoui
LeerWerkadviseur

Delen

Gerelateerde berichten