Naar overzicht
Algemeen en Student en Uncategorized en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 09-12-2021

Taal is speerpunt van Rijnmond bouw

Afgelopen week reikte Sandra Beenhakker het Taalakkoord uit aan Frank Knotter, directeur van Rijnmond-Bouw. Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw. Achtergrond is niet doorslaggevend, motivatie, taal en inzet wel.

Taal is ontzettend belangrijk binnen ons bedrijf, veiligheid voor alles en dit betekent dat je de veiligheidsvoorschriften moet kunnen lezen en begrijpen. Wanneer een collega je vraagt een stuk gereedschap te geven is het goed dat je weet waar het over gaat. Wij hebben op de werkplek allerlei initiatieven genomen om taal onderdeel te laten zijn op de werkvloer.

Via de gemeente kregen we contact met een taalschool, zij hebben onze reeds ontwikkelde initiatieven omarmd en verder geprofessionaliseerd. Sindsdien gaat het nog veel beter.

Het goed beheersen van de Nederlandse taal is belangrijk voor brede inzetbaarheid van personeel, productiviteit, veiligheid en kwaliteit. Werknemers leren beter communiceren met collega's en klanten waardoor zij zelfstandiger kunnen opereren en hun doorgroeimogelijkheden toenemen.

Frank Knotter is blij met het taalakkoord en is wat het Leerwerkloket een inspiratie voor anderen!

Delen

Gerelateerde berichten