Naar overzicht
Algemeen en Student en Uncategorized en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 06-12-2022

Avin is sinds kort uit de bijstand en de scholingsvouchers hebben daar een grote rol in gespeeld. “Mijn zoon is autist en mijn dochter hoogbegaafd. De reguliere zorg schoot tekort in het vinden van een goede en passende plek. Ik heb dat op eigen kracht allemaal geregeld. Toen besloot ik hulpverlener te worden. Ik wil mensen zorg bieden waar ze écht mee geholpen zijn. De benodigde opleidingen volg ik dankzij gemeente Rotterdam en de scholingsvouchers.”

Doelgericht van start
“Ik zat zonder werk in de bijstand. Mijn droom voor de toekomst is helder: opleiding, vaste baan en een huis kopen. Toen ik hoorde over de scholingsvoucher heb ik mijn kans gepakt. Bij het Leerwerkloket hielp Aida le Couvreur me bij het aanvragen van de voucher. Die werd goedgekeurd en ik kon de mbo 3-opleiding ‘Specifieke doelgroepen’ volgen bij Capabel. In deze leerwerkbaan ging ik een dag per week naar school. De opleiding duurde 15 maanden, ik rondde hem in 12 maanden af."

Confrontatie met jezelf
“Halverwege de opleiding liep ik vast met opdrachten en casusbesprekingen. Ik wilde stoppen en opgeven. Mijn stagebegeleider confronteerde me met deze houding. Niet leuk, wel nodig. Ik kreeg ruimte om de opdrachten op mijn eigen manier te doen en schreef mijn levensverhaal op. Voor mijn eindopdracht kreeg ik zelfs een 9. Niet snel hierna vond ik een leuke baan.”

Stap voor stap
Avin wilde door met de opleiding mbo 4-maatschappelijke zorg. De opleiding rondt ze in 2023 af. Ook voor deze opleiding kreeg ze financiële steun met de scholingsvoucher. “Een duwtje in de rug is het. In mijn werk heb ik het hart op de tong en durf ik cliënten te confronteren met hun eigen gedrag. Als ik volgend jaar deze opleiding heb afgerond wil ik de hbo-opleiding ‘Toegepaste psychologie’ gaan volgen. Stap voor stap kom ik bij mijn droom uit.”

Pak je kans
Avin is fan van de scholingsvoucher en de begeleiding door het Leerwerkloket. “Aida heeft me in dit proces zo goed geholpen! Zij bracht rust. Had ze geen antwoord op een vraag, dan zocht ze het uit voor me. We werkten echt samen en gelijkwaardig. Ik voel dat ze vanuit haar hart werkt, eerlijk en oprecht.” Avin heeft al 2 van haar cliënten naar het Leerwerkloket Rijnmond doorverwezen. “Zij kregen goedkeuring voor de scholingsvoucher en zijn ook bezig met hun nieuwe toekomst. Pak je kans als je kunt is mijn advies.”

Uit de uitkering
“Ik heb de afgelopen jaren zoveel over mezelf geleerd. Dat gun ik anderen ook. Gun jezelf een nieuwe toekomst en ga een opleiding volgen. Als je eerst jezelf iets gunt, dan gaan anderen jou ook dingen gunnen. Zo heb ik het ervaren. Sinds deze maand ben ik uit de uitkering en dat vier ik. Met hulp om me heen is dit gelukt, ik ben veel mensen dankbaar. En ik ben nu ook trots op mezelf, dát is de grootste verandering.”

Delen

Gerelateerde berichten