Naar overzicht
Algemeen en Student en Uncategorized en Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 17-11-2021


Iris maakt er werk van

De 47-jarige Iris Raats woont in Capelle aan de IJssel met haar hond. Sinds vorig jaar mei zit ze vanwege een persoonlijke situatie thuis. Nu is Iris weer opzoek naar een nieuwe uitdaging die bij haar past, het Leerwerkloket helpt haar hierbij.

In het verleden heeft Iris verschillende functies gehad. “Ik heb 21 jaar bij een parfumerie en drogisterij gewerkt, vanuit ons familiebedrijf. Op een gegeven moment viel dat weg, toen ben ik van de vrouwenwereld naar de mannenwereld gegaan en heb ik 6 jaar in de administratie gewerkt bij een bouwbedrijf.” Daarna kwam Iris thuis te zitten en nu wil ze de draad weer oppakken, maar dat valt nog niet mee. “Ik wil gewoon een nieuw begin maken met mezelf en er zijn ook genoeg baantjes, maar als je zoveel hebt meegemaakt als ik, kan je normale baantjes niet meer volhouden. Dan ben je het zat en wil je een baan die je echt leuk vindt. Het moet mij energie geven, niet mijn energie opslurpen. Dat vind ik heel belangrijk.”

Energie
En dus besloot Iris contact op te nemen met het Leerwerkloket. “Ik ben via het UWV in contact gekomen met het Leerwerkloket, ik had een berichtje gestuurd en werd daarna al heel snel gebeld.” Iris hoorde dat ze competentietesten en persoonlijkheidstesten kon invullen en dat ze daarna een gesprek zou hebben over deze testen. “Ik heb toen telefonisch contact gehad met een loopbaanadviseur van het Leerwerkloket en er kwamen heel duidelijke dingen uit de test. Bijvoorbeeld waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Het werken in een winkel past veel beter bij mij dan administratief werk. Ik kom daar veel beter tot mijn recht en mijn competenties ook.”

Met deze informatie kan Iris nu veel gerichter op zoek naar vacatures. “De speciale termen over je persoonlijkheid en competenties die uit de test komen, kan je invullen op een website en dan komen er vacatures naar voren. Daardoor weet ik nu ook veel beter hoe ik kan zoeken en kijk ik bewuster naar heel andere vacatures. Het heeft me echt veel inzicht gebracht over mezelf.”

Toekomst
Iris is heel erg te spreken over de hulp die ze kreeg vanuit het Leerwerkloket. “Ik ben echt heel blij met de test, het is daardoor een stuk duidelijker geworden wat ik wil. Toen ik jong was en op school zat, kreeg ik hier ook helemaal geen begeleiding in. Ik leerde niets over de inhoud van banen en wat je later kan gaan doen en worden. Sommigen weten het gewoon wat ze willen, ik niet. Dankzij deze tests weet ik het nu veel beter.”

Delen

Gerelateerde berichten