Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling is alles wat je doet om verder te komen met je carrière. Bijvoorbeeld door de overstap naar een ander beroep te maken of door te groeien in je huidige werk. Vanuit het Leerwerkloket Rijnmond bieden we je hier op verschillende manieren ondersteuning bij. Op deze pagina lees je hoe.

Omscholen

Wil je ander werk gaan doen en jezelf omscholen? Spannend! Maar waar begin je? Welke sector en welk beroep past het beste bij je? Welke diploma’s heb je nodig? En welke regelingen zijn er om de studiekosten (deels) te betalen?

Meer over omscholen

Bijscholen

Wil je jezelf bijscholen om door te kunnen groeien in je huidige werk, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Wij helpen je verder. Bijvoorbeeld door te kijken naar welke opleiding je nodig hebt en of er een subsidieregeling is om de studiekosten (deels) te betalen.

Meer over bijscholen

Loopbaanadvies

Kom je er niet uit met wat je wilt met je werk? Onze loopbaanadviseurs staan voor je klaar om in kaart te brengen wat jij nodig hebt. Hoe we dat doen? Bijvoorbeeld met behulp van competentie- en interessetesten en loopbaan- en scholingsadvies.

Meer over advies en coaching

Loopbaantesten


Hoe beter jij jezelf kent, hoe groter de kans is dat je een beroep kiest dat aansluit op je vaardigheden, persoonlijkheid en interesses. Om je hierbij te helpen bieden we diverse online testen aan zoals talenten- een vaardigheidstesten.


Bekijk de loopbaantesten

Kansberoepen en overstapberoepen

In diverse sectoren zijn er kansberoepen. Dit zijn beroepen waar veel vacatures voor zijn. Als je kennis, vaardigheden en werkervaring goed aansluiten op een kansberoep spreken we ook wel van een overstapberoep.Meer informatie

Loopbaanontwikkeling en subsidies

De overheid vindt het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Daarom zijn er allerlei regelingen om je te helpen bij het betalen van een opleiding. Dit noemen we subsidies.

Zo is vanuit de gemeente Rotterdam bijvoorbeeld de Rotterdamse scholingsvoucher voor Rotterdammers beschikbaar. Hiervan kun je gebruik maken als je jezelf wilt omscholen naar een kansrijk beroep.

Klik op de onderstaande knop om alle subsidiemogelijkheden te bekijken. Vanuit de landelijke overheid kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het Leven Lang leren krediet. Een subsidie voor het volgen van een fulltime mbo-opleiding of een hbo-opleiding.

Meer informatie

Kom je er niet uit en wil je graag advies?

Geen probleem! Ons team van adviseurs zit voor je klaar om je op weg te helpen. Vul het formulier in, inclusief je vraag.en we nemen binnen drie werkdagen contact met je op.

LET OP! De Rotterdamse scholingsvoucher is gewijzigd!

Per 1 januari 2024 valt de Rotterdamse scholingsvoucher onder het Werkcentrum Rijnmond. Zie hier voor meer informatie: Over Werkcentrum Rijnmond (WCR) (leerwerkloket.nl)

Voor al je vragen over de scholingsvoucher en lopende scholingsaanvraag, kun je contact opnemen met het Werkcentrum Rijnmond. Mail naar info@werkcentrumrijnmond.nl of vul het het contactformulier Contact Werkcentrum regio Rijnmond (werkcentrumrijnmond.nl) in.


Wil je je vraag liever telefonisch bespreken? Maak dan gebruik van ons telefonisch spreekuur.

Vanaf 1 januari 2024 is het telefonisch spreekuur aangepast.

 Het spreekuur is elke dag op:

- maandag van 13:00 tot 15:00 uur

- dinsdag van 10:00 tot 15:00 uur

- woensdag van 10:00 tot 15:00 uur

- donderdag van 10:00 tot 15:00 uur

Bel naar 06 - 81135143. 

Als er meer tijd nodig is voor jouw vraag, dan plannen we een vervolgafspraak met je in.

Let op: wij hebben zelf geen leerwerktrajecten

Tip: bekijk ook onze pagina met veelgestelde vragen. Wellicht dat je daar het antwoord op je vraag al kunt vinden.