Naar overzicht
Informatiebijeenkomst en Student en Werkende en Werkzoekende | 02-21-2024

Voorlichting 'Landmacht reservist (Korps Nationale Reserve)'


Wanneer? Woensdag 21 februari 

Hoelaat? Van 20:30 tot 22:30 uur

Waar? In Den Haag


Naast je normale baan of studie werken als parttime militair? Het kan! Tijdens deze voorlichting vertellen we je alles over je mogelijkheden als reservist bij het Korps Nationale Reserve (Natres) van de Landmacht. Meld je snel aan!

Als Natres-militair doe je je werk bij de Landmacht naast je civiele baan of studie. Het is dus een parttime baan op basis van een 0-uren contract. Je krijgt van tevoren een jaarplanning zodat je je werkzaamheden goed kunt afstemmen op je werk/studie en thuissituatie. Gemiddeld kost het je zo’n 300 uur per jaar, verdeeld over twee oefenavonden en één of twee zaterdagen per maand. Daarnaast heb je gemiddeld nog twee tot drie keer per jaar een meerdaagse oefening van donderdag of vrijdag t/m zaterdag. Overige inzet of steunverlening kost je ongeveer 60 uur per jaar en kan doordeweeks zijn. In het eerste jaar volg je bovendien de Algemene Militaire Opleiding Reservisten Basis (ARB); deze duurt twee weken, maar in het weekend ben je thuis.

Programma

Er zijn mogelijkheden als Natres-militair voor iedereen van 18 tot 55 jaar met de Nederlandse nationaliteit, zowel met als zonder militair verleden. Tijdens de voorlichtingsavond vertellen we je hier alles over. Ook hoor je natuurlijk wat het werk als reservist bij de Natres precies inhoudt en wat er van je verwacht wordt. Hoe ziet de opleiding eruit? En hoe kun je je voorbereiden op de keuring? We beantwoorden zoveel mogelijk van je vragen. De meest gestelde vraag is altijd: hoeveel tijd kost het me? Die vraag hebben we daarom hierboven alvast beantwoord, zodat je goed kunt overwegen of dit haalbaar is voor je. Een functie bij de Natres is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend!

Nieuwsgierig?

Wil je ontdekken of werken als reservist bij het Korps Nationale Reserve van de Landmacht bij jou past? Meld je aan, dan zien we je snel! Zie hier om aan te melden en voor meer informatie: Voorlichting Landmacht Reservist (Korps Nationa... - WerkenbijDefensie.nl  

Zit de voorlichting vol? Nieuwe webinars en events bij jou in de buurt worden altijd op de eerste dag van de maand gepubliceerd, dus houd de website in de gaten!


Let op: Deelname aan een voorlichting of webinar is een voorwaarde om te kunnen solliciteren. Dit geldt niet voor herintreders. Actief dienende militairen zijn van harte welkom zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken om reservist te worden wanneer zij de dienst verlaten, maar dit is voor hen niet verplicht. We hebben alleen plek op de locaties die in de vacature Reservist Korps Nationale Reserve vermeld staan.

Delen