Competenties en vaardigheden

"Ik wil mijn competenties en vaardigheden vergroten, zodat ik meer kans heb op een baan. Met hulp van het Leerwerkloket krijg ik inzicht in wat ik voldoende beheers en waar ik nog aan kan werken".

Aan de slag met je competenties en vaardigheden!


Wil jij (weer) meedoen op de arbeidsmarkt? En weet je ongeveer welk beroep en/of welke branche jij leuk vindt? Dan is het goed om te weten of jouw competenties matchen met wat het bedrijfsleven vraagt. Hoe beter de match, hoe groter jouw kans op een baan. Op deze pagina kun je dat uitzoeken, of in elk geval een begin hiermee maken. Succes!

Wie ben ik en wat kan ik?

Weet jij waar jij goed in bent? Ken je jouw behoeften, interesses en vaardigheden/competenties? 

Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jij kunt bepalen of jouw kwaliteiten aansluiten bij de arbeidsmarkt. En hoe gemakkelijker je kunt bepalen welke stappen je moet zetten om de perfecte kandidaat te worden voor een baan!

Test jezelf in Mijn Leerwerkloket.

Ga naar mijn leerwerkloket

Wat is mijn ideale baan?

Heb je een beeld van jouw competenties? Ken je jouw interesses en ambities? Dan kun je heel gericht op zoek gaan naar een baan en werkgever die bij jou past. Natuurlijk is het daarbij ook handig om te weten in welke sector de beste baankansen zijn.

De links hieronder kunnen helpen om dit uit te zoeken.

Nationale Beroepengids Hier vind je informatie over ruim 2500 beroepen. Vul de eerste paar letters in van een beroep en klik. Je krijgt meteen een heel overzicht van de functie, salaris, baankansen, vacatures, doorgroeimogelijkheden en opleidingen die bij dit beroep passen.

Indeed Hier vind je alle vacatures binnen Rijnmond die online gepubliceerd zijn. Je bepaalt zelf hoe je zoekt!

Via het UWV vind je veel arbeidsmarktinformatie, kijk bijvoorbeeld in het factsheet van jouw branche. Klik daarvoor op deze link.


Waar ga ik mij in ontwikkelen en hoe?

Competent zijn is belangrijk, competent blijven nog belangrijker. Hoe beter jij jezelf blijft ontwikkelen, hoe meer kansen je voor jezelf creëert. 

Er zijn heel veel mogelijkheden om te leren. Je hebt complete diplomagerichte opleidingen, interne opleidingen bij werkgevers, cursussen, workshops en trainingen, klassikaal of online, noem maar op!

Kies een opleiding of cursus die past bij jouw wensen en mogelijkheden. Én kies een manier van leren waar jij je prettig bij voelt. Want dan is de kans groter dat je het volhoudt en dat het een succes wordt.

Icares biedt een gratis studiekeuzetest en een overzicht van opleidingen van alle niveaus in binnen- en buitenland.

Springest biedt een overzicht van trainingen, opleidingen en opleiders, inclusief locatie en prijzen.

Kiesmbo geeft een overzicht van alle opleidingen tot mbo 4 niveau.

Hoe laat je zien dat jij er bent?

Daar zit je dan: hartstikke gemotiveerd en ook nog eens competent... en toch is het lastig om aan de bak te komen. Hoe zorg je dat werkgevers en recruiters jou opmerken?

Door te solliciteren? Ook, maar niet alleen dat. Wacht niet totdat er een vacature verschijnt die bij jou past. Laat de wereld vooraf al weten dat jij er bent en wat jij te bieden hebt! 

Vertel anderen over jouw kennis en ervaring in jouw vakgebied. Deel je passie, je ideeën en je ambitie. Niet alleen face-to-face, maar ook online, want dan bereik je veel meer mensen.

LinkedIn is daarvoor het perfecte platform. Misschien ben je daar al actief, zo niet, ga ermee aan de slag. Bouw een netwerk op en volg personen die jou kunnen helpen met jouw carrière.

In de video van Utrecht University zie je hoe je een krachtig profiel maakt.

Ga naar de video

Waar kunnen wij je mee helpen?

Competentietest

Het Leerwerkloket Rijnmond heeft een eigen Competentie Test Centrum (CTC) waar jij gebruik van kunt maken. Er zijn vier soorten testen: 

  • persoonlijkheidstest
  • werkwaardentest
  • interessetest
  • capaciteitentest. 


Meestal doe je een of meer testen, dit hangt af van jouw vraag en ambitie. Na de test(en) bespreek je de resultaten met een adviseur. Samen kijk je of je je herkent in de uitkomsten en hoe je er je voordeel mee kunt doen!

Ik wil testen!

Loopbaan- en adviesgesprek

Weet je niet waar je moet of wilt beginnen? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Dat werkt zo. Vul het contactformulier in en klik op versturen. Een van onze adviseurs belt jou daarna op om een afspraak te maken bij ons op kantoor. Dat gesprek is vertrouwelijk. Jij bepaalt zelf wat je ermee doet en of je de uitkomst met iemand wilt delen.

Maak een afspraak

Meer weten?

Onze deskundigen vertellen je graag welke stappen je nog meer kunt zetten!