Ontwikkelen

"Ik wil me blijven ontwikkelen. Gelukkig helpt het Leerwerkloket mij wegwijs om alle mogelijkheden te verkennen en keuzes te maken die echt bij mij passen".

Dit is wat je zelf kunt doen

Je hebt geen diploma. Misschien wist je in die periode niet goed wat je moest kiezen. Misschien paste school niet zo goed bij jou, of was er een andere reden waardoor het niet lukte je opleiding af te ronden. Nu merk je dat het je belemmert. Als je solliciteert, kom je alleen maar in aanmerking voor werk dat je niet zo leuk vindt of waarmee je niet zoveel verdient. De mooiste en best betaalde baantjes gaan naar sollicitanten of collega’s die wel een diploma hebben. Dat is balen, maar er is ook goed nieuws: het is niet te laat! Je kunt nog steeds een diploma halen, ook zonder dat je de hele week in een klaslokaal moet zitten.


Wie ben ik en wat wil ik?

Hoe vind je de baan waar jij gelukkig van wordt? Dat begint bij weten wat je leuk vindt en in welk soort bedrijf jij past. Hoe kom je daar achter? 

Je kunt naar een erkende loopbaanadviseur gaan, waar je testen doet en advies krijgt. Dat kost je echter wel geld. Waarom begin je niet eens met een paar gratis testen? Die kun je zelf thuis doen en wie weet heb je daarmee al een eerste stap gezet!

Bijvoorbeeld:

De beroepskeuzetest.

Competentietest.

Persoonlijkheidstest.

Kom je er niet alleen uit? Dan helpen wij je graag!

Welke banen zijn er?

Weet je wat je wilt en ken je jezelf en je kwaliteiten behoorlijk goed? Dan kun je de arbeidsmarkt onderzoeken. Welke banen passen bij wat jij kunt en wilt?

Onderzoek het via:

De beroepenvinder. Bij deze test vul je eerst jouw competenties in. Daarna klik je aan welke sector(en) jij interessant vindt. Tot slot klik je op ‘volgende’ bekijk je de resultaten: beroepen en vacatures die waarschijnlijk bij jou passen.   

Beroepsonderwijs bedrijfsleven laat zien hoe de kans op stage, leerbaan en werk is in een bepaald beroep. 

Nationale Beroepengids Hier vind je informatie over ruim 2500 beroepen. Vul de eerste paar letters in van een beroep en klik. Je krijgt meteen een heel overzicht van de functie, salaris, baankansen, vacatures, doorgroeimogelijkheden en opleidingen die bij dit beroep passen.  

Indeed Hier vind je alle vacatures binnen Rijnmond die online gepubliceerd zijn. Je bepaalt zelf hoe je zoekt!

Welke opleiding kies ik?

Er zijn veel scholen en trainingsbureaus waar je een opleiding of cursus kunt volgen. Bovendien zijn er werkgevers die je een baan bieden waarbij je naast je werk een opleiding kunt volgen.

Het belangrijkst is dat je iets kiest wat bij jou past. 

Kiesmbo geeft een overzicht van alle opleidingen tot max. mbo 4 niveau.

Icares biedt een gratis studiekeuzetest en een overzicht van opleidingen vanaf mbo 1 niveau.

Meer info over opleidingen

Meer info over opleidingen

Leren terwijl je werkt?

Heb je geen zin om de hele dag in de schoolbanken te zitten of wil je gewoon geld verdienen?

Dan kun je zoeken naar een BBL baan die bij je past. BBL staat voor Beroeps Begeleide Leerweg. Dit betekent dat je ongeveer 4 dagen in de week werkt en gemiddeld 1 dag in de week les krijgt. Zo verdien je een salaris en werk en leer je tegelijk. Misschien wordt de opleiding zelfs voor je betaald door de werkgever of door een opleidingsfonds. 


Naar de leerwerk vacatures

Hiermee kunnen wij jou helpen!


Persoonlijk adviesgesprek

Weet je even niet waar je moet of wilt beginnen? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Dat werkt zo. Vul het contactformulier in en klik op versturen. Een van onze adviseurs belt jou daarna op om een afspraak te maken bij ons op kantoor. Dat gesprek is vertrouwelijk. Jij bepaalt zelf wat je ermee doet en of je de uitkomst met iemand wilt delen.

Meld je aan

We helpen je

Als uit het adviesgesprek blijkt dat je hulp nodig hebt, dan begeleiden we je. Samen met jou bepalen we wat jij nodig hebt voor de volgende stap. Bijvoorbeeld: een opleiding uitzoeken, een test doen, een e-portfolio maken of hulp bij het aanvragen van scholingsbudget. Wij denken met je mee, maar jij bepaalt zelf waarvoor je kiest.

Stel je vraag

Kom je er niet helemaal uit of wil je graag ons advies?

Dat is begrijpelijk! Het is ook lastig, maar gelukkig hebben wij hier een team van experts zitten die jou graag op weg helpen. Je kunt het formulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Als je liever wat sneller antwoord hebt, dan kun je (tijdens openingstijden) ook met ons chatten of bellen.