Waar liggen mijn kansen op de arbeidsmarkt?

"Ik heb steeds nieuwe kennis en competenties nodig om bij te blijven in mijn vak, of om een nieuwe baan te vinden. Het Leerwerkloket helpt mij om de juiste keuzes te maken".

Dit is wat je zelf kunt doen

De arbeidsmarkt verandert snel; beroepen en functies veranderen mee. Wil jij jouw kansen  behouden of zelfs vergroten? Zorg dan dat je meebeweegt! Blijf op de hoogte van wat er gebeurt er in jouw functie en branche. Weet hoe je aantrekkelijk blijft voor werkgevers. Welke diploma's en certificaten worden er bijvoorbeeld gevraagd? Wat kun jij nu doen om je te blijven ontwikkelen en door te groeien?

Wie ben ik en wat wil ik?

Weet jij waar jij goed in bent? Ken je jouw behoeften en interesses? Ken je jouw persoonlijke eigenschappen? Hoe beter jij jezelf kent, hoe gemakkelijker het wordt om doelen te stellen en keuzes te maken voor je toekomst.  

Je kunt tegen betaling een professioneel loopbaantraject doen bij een erkende loopbaanadviseur. Maar het kan ook anders. 

We hebben een eigen portal voor je klaar staan: Mijn Leerwerkloket. Hier kun je diverse online testen doen om inzicht te krijgen in jouw talenten en vaardigheden.

Heb je meer nodig om tot een goed inzicht te komen? Dan helpen we je natuurlijk graag.

Ga naar MIJN LEERWERKLOKET

Wat is mijn ideale functie?

Heb je een beeld van jouw competenties? Ken je jouw interesses en ambities? Dan kun je in gesprek gaan met je werkgever om samen te bekijken wat er voor jou mogelijk is.

Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen buiten jouw bedrijf. Welke beroepen en functies passen bij jou? Hoe zijn de baankansen? De links hieronder kunnen daarbij helpen!

Op Mijn Leerwerkloket vind je verschillende online testen die je inzicht geven in jezelf en in jouw talenten en vaardigheden.

Nationale Beroepengids Hier vind je informatie over ruim 2500 beroepen. Vul de eerste paar letters in van een beroep en klik. Je krijgt meteen een heel overzicht van de functie, salaris, baankansen, vacatures, doorgroeimogelijkheden en opleidingen die bij dit beroep passen.

Indeed Hier vind je alle vacatures binnen Rijnmond die online gepubliceerd zijn. Je bepaalt zelf hoe je zoekt!

Via het UWV vind je veel arbeidsmarktinformatie, kijk bijvoorbeeld in het factstheet van jouw branche. Klik daarvoor op deze link.

Hoe ga ik mij ontwikkelen?

We zeggen het vaak op deze website: als je kansen voor jezelf wilt creëren, is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. De mogelijkheden zijn er! Complete diplomagerichte opleidingen, interne opleidingen bij werkgevers, klassikaal of online, cursussen, workshops en trainingen.

Kies een opleiding of cursus die past bij jouw wensen en mogelijkheden. Én kies een manier van leren waar jij je prettig bij voelt. Want dan is de kans groter dat je het volhoudt en dat het een succes wordt.

Icares biedt een gratis studiekeuzetest en een overzicht van opleidingen van alle niveaus in binnen- en buitenland.

Springest biedt een overzicht van trainingen, opleidingen en opleiders, inclusief locatie en prijzen.

Kiesmbo geeft een overzicht van alle opleidingen tot mbo 4 niveau.

Maak een afspraak

Hoe laat je zien dat je er bent?

Je kunt natuurlijk heel erg je best doen om een nieuwe baan te vinden binnen het bedrijf waar je werkt. Of om een andere werkgever te vinden. Maar weet je dat werkgevers en (recruiters) ook op zoek zijn naar jou? Zorg dat je zichtbaar bent!

Laat zien wat je weet over jouw vakgebied. Deel je kennis, ideeën en ambitie. Niet alleen face-to-face, maar ook online, want dan bereik je veel meer mensen.

LinkedIn is daarvoor het perfecte platform. Misschien ben je daar al actief, zo niet, ga ermee aan de slag. Bouw een netwerk op en volg personen die jou kunnen helpen met jouw carrière.

In de video van Utrecht University zie je hoe je een krachtig profiel maakt.

Ga naar de video

Hiermee kunnen wij jou helpen!


Test jezelf!

Mijn leerwerkloket helpt je bij het vinden van jouw talent en goede eigenschappen

Sta je wel eens stil bij je carrière? Je bent toe aan een volgende stap, hetzij binnen je huidige organisatie of daarbuiten. Maar je hebt geen idee waar te beginnen. Of je wilt eens wat anders, maar je weet nog niet precies wat je talenten en sterke eigenschappen zijn.  Mijn leerwerkloket heeft de instrumenten en diensten om je vaardigheden te helpen ontdekken. En te zorgen dat je je op zowel professioneel en persoonlijk vlak kan blijven ontwikkelen.

Ga naar MIJN LEERWERKLOKET

Loopbaan APK

Kun jij jouw werk goed en met plezier (blijven) doen, nu en in de toekomst? Check het met onze Loopbaan APK!

Het werkt zo: je vult eerst een online vragenlijst in, daarna kijken we in het adviesgesprek samen naar de uitkomsten. Je wordt niet goed- of afgekeurd, je krijgt alleen interessante informatie voor jezelf. Jij bepaalt daarna zelf wat je ermee doet.

Onze Loopbaan APK is voor jou kosteloos, vrijblijvend en vertrouwelijk.

Meld je aan

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je graag advies van een expert?

Je kunt op verschillende manieren contact met ons zoeken. We helpen je graag. Voor onze dienstverlening hoef je niet te betalen. Wij behandelen je aanvraag vertrouwelijk en vrijblijvend, jij bepaalt wat je met de uitkomst doet en met wie je hierover in gesprek wilt.