Diploma halen

Dankzij Leerwerkloket Rijnmond weet ik welk diploma ik wil halen.

Dit is wat je zelf kunt doen

Je hebt geen diploma. Misschien heb je de verkeerde opleiding gekozen of misschien paste school niet zo goed bij jou. Maar je merkt nu dat je iets mist als je solliciteert. Je komt alleen maar in aanmerking voor minder leuk werk of werk waarmee je niet zoveel verdient. De mooiste en best betaalde baantjes gaan naar de sollicitanten of collega's met diploma's.

Ook al zie je jezelf niet een hele week in een klaslokaal zitten, weet dat er veel manieren zijn om alsnog dat waardevolle diploma te halen!

Wie ben ik?

Als je weet wie je bent, wat je wilt en in welke baan je past dan kun je bewuste keuzes maken. Veel inzicht krijg je via online persoonlijkheidstesten. Bij Leerwerkloket kun je in MIJN LEERWERKLOKET online testen invullen om je talenten en vaardigheden te ontdekken.

Ga naar MIJN LEERWERKLOKET

Waar pas ik?

Als je weet wat je sterke competenties zijn en waar je interesses liggen kun je de arbeidsmarkt onderzoeken. Welke banen vind je leuk, passen bij jou en hoe zijn de baankansen. Bijvoorbeeld via:

De beroepenvinder, welke functies passen bij jouw competenties.

Beroepsonderwijs bedrijfsleven laat zien hoe de kans op stage, leerbaan en werk is in een bepaald beroep.

Nationale Beroepengids biedt informatie over baankansen, salarissen en opleidingen van alle beroepen in Nederland.

Indeed laat alle online gepubliceerde vacatures zien. In de vacaturetekst vind je de gevraagde competenties en diploma's.. 

Op UWV vind je veel arbeidsmarktinformatie,. Kijk in de factsheet van de sector waarin jij aan de slag wilt hoe de arbeidsmarkt eruit ziet.

Welke opleiding heb ik nodig?

Je kunt je op veel manieren ontwikkelen. Via complete diplomagerichte opleidingen, interne opleidingen bij werkgevers, klassikaal of online, cursussen, workshops en trainingen. 

Je moet een manier kiezen die bij jouw wensen en mogelijkheden past. Er is geen goed of fout, als je maar blijft leren.  

Icares biedt een gratis studiekeuzetest en een overzicht van opleidingen en cursussen.
Springest biedt een overzicht van trainingen, cursussen, locaties en prijzen.

Leren terwijl je werkt

Heb je geen zin om de hele dag in de schoolbanken te zitten of moet er gewoon geld verdiend worden?

Dan kun je zoeken naar een BBL baan die bij je past. BBL staat voor Beroeps Begeleide Leerweg en dit betekent dat je ongeveer 4 dagen in de week werkt en gemiddeld 1 dag in de week les krijgt. Zo verdien je een salaris en combineer je werken en leren. Misschien wordt de opleiding zelfs voor je betaald door de werkgever of door een opleidingsfonds.

Hiermee kunnen wij jou helpen!


Persoonlijk adviesgesprek

Heb je meer hulp nodig of behoefte aan een persoonlijk advies?. Na jouw aanmelding neemt 1 van onze adviseurs telefonisch contact met je op om jouw vraag helder te krijgen. Misschien kunnen we je telefonisch adviseren, misschien heb je meer nodig. Dan plannen we een afspraak bij ons op kantoor. Onze gesprekken zijn vertrouwelijk, jij bepaalt of je de uitkomst met iemand anders wilt delen.

Meld je aan

Competentietest

Tijdens het adviesgesprek kunnen we samen concluderen dat je iets extra's nodig hebt om een keuze te maken. Dan zetten we een professionele competentietest in met de volgende vragenlijsten; persoonlijkheid, interesses, werkwaarden en capaciteiten. Onze Testexpert legt je uit wat de uitslag betekent en bij welke functies en sectoren jij het beste past. Alleen jij krijgt de uitslag en kunt bepalen wat je daarmee doet.

Maak een afspraak

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je graag advies van een expert?

Je kunt op verschillende manieren contact met ons zoeken. We helpen je graag. Voor onze dienstverlening hoef jij niet te betalen. Wij behandelen je aanvraag vertrouwelijk en vrijblijvend. Jij bepaalt wat je met de uitkomst doet en met wie je hierover in gesprek wilt.