Competenties en vaardigheden

"Ik heb bijna mijn diploma, maar als je me vraagt: 'Wat zijn jouw competenties'?, dan weet ik niet wat ik moet antwoorden. Toch is dat wel handig, want dan kijk je verder dan alleen je schoolvakken. Het Leerwerkloket helpt mij hier inzicht in te krijgen".

Jij komt net van school en je staat te popelen om aan de slag te gaan! Weet jij waar je goed in bent?

"Huh? Ik heb toch een diploma?" Dat is hartstikke mooi. Maar werkgevers ontvangen vaak heel veel sollicitaties en ze lijken best veel op elkaar. Hoe zorg je nou dat jij je onderscheidt? Als je wat meer kunt vertellen over jezelf en waar jij in uitblinkt, heb je een streepje voor. Voor jezelf kan het ook handig zijn om eens heel scherp te kijken naar wie je bent en wat je kunt. Maar ook naar wat jij ziet als jouw ideale baan. Hoe duidelijker jij dat voor ogen hebt, hoe beter jij dit kunt verwoorden. Bijvoorbeeld in een sollicitatiebrief- of gesprek. Of in jouw LinkedIn profiel. Benut de tips op deze pagina!  

Dit kun je zelf doen!

Als je voor het eerst op de arbeidsmarkt staat, is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Waar moet je nou wel of niet op reageren? Wat moet je nou wel of niet doen? Hoe kun je bijvoorbeeld inschatten hoe werkgevers naar jou kijken? Leerwerkloket Rijnmond helpt je graag op weg. Op deze pagina geven je tips waarmee je zelf aan de slag kunt. En wil je hulp of advies, laat het ons weten!

Wie ben ik?

Weet jij waar jij goed in bent? Ken je jouw behoeften en interesses? Ken je jouw persoonlijke eigenschappen? Hoe beter jij jezelf kent, hoe gemakkelijker het wordt om doelen te stellen en keuzes te maken voor je toekomst.

We hebben een eigen portal voor je klaar staan: Mijn Leerwerkloket. Hier kun je diverse online testen doen om inzicht te krijgen in jouw talenten en vaardigheden.

Heb je meer nodig om tot een goed inzicht te komen? Dan helpen we je natuurlijk graag.

Ga naar MIJN LEERWERKLOKET

Wat is mijn ideale baan?

Weet je wat je wilt en ken je jezelf en je kwaliteiten behoorlijk goed? Dan kun je de arbeidsmarkt onderzoeken. Welke banen passen bij wat jij kunt en wilt?

Onderzoek het via:

De beroepenvinder. Bij deze test vul je eerst jouw competenties in. Daarna klik je aan welke sector(en) jij interessant vindt. Tot slot klik je op ‘volgende’ bekijk je de resultaten: beroepen en vacatures die waarschijnlijk bij jou passen.   

Beroepsonderwijs bedrijfsleven laat zien hoe de kans op stage, leerbaan en werk is in een bepaald beroep. 

Nationale Beroepengids Hier vind je informatie over ruim 2500 beroepen. Vul de eerste paar letters in van een beroep en klik. Je krijgt meteen een heel overzicht van de functie, salaris, baankansen, vacatures, doorgroeimogelijkheden en opleidingen die bij dit beroep passen.  

Indeed Hier vind je alle vacatures binnen Rijnmond die online gepubliceerd zijn. Je bepaalt zelf hoe je zoekt!

Hoe laat je zien dat jij er bent?

Je bent hartstikke gemotiveerd en je kunt heel goed vertellen wat je kunt. Hoe zorg je dat werkgevers en recruiters jou opmerken?

Door te solliciteren? Ook, maar niet alleen dat. Wacht niet totdat er een vacature verschijnt die bij jou past. Laat de wereld vooraf al weten dat jij er bent en wat jij te bieden hebt! 

Vertel anderen over jouw kennis en ervaring in jouw vakgebied. Deel je passie, je ideeën en je ambitie. Niet alleen face-to-face, maar ook online, want dan bereik je veel meer mensen.

LinkedIn is daarvoor het perfecte platform. Misschien ben je daar al actief, zo niet, ga ermee aan de slag. Bouw een netwerk op en volg personen die jou kunnen helpen met jouw carrière.

In de video van Utrecht University zie je hoe je een krachtig profiel maakt.

Ga naar de video

Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek!

Wil je graag hulp om te bepalen wat je moet doen om jouw kansen te vergroten? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. 

Dat werkt zo. Vul het contactformulier in en klik op versturen. Een van onze adviseurs belt jou daarna op om een afspraak te maken bij ons op kantoor. Dat gesprek is vertrouwelijk. Jij bepaalt zelf wat je ermee doet en of je de uitkomst met iemand wilt delen.

Meld je aan

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je graag advies van een expert?

Je kunt op verschillende manieren contact met ons zoeken. We helpen je graag. Voor onze dienstverlening hoef jij niet te betalen. Wij behandelen je aanvraag vertrouwelijk en vrijblijvend. Jij bepaalt wat je met de uitkomst doet en met wie je hierover in gesprek wilt.