Carrièreswitch

"Een paar maanden geleden wist ik het opeens: ik wil wat anders! Maar ik vroeg me wel meteen af: wat dan precies... en ben ik wel klaar voor een carrièreswitch? Een collega gaf me een gouden tip: ga eens naar het Leerwerkloket."

Dit is wat je zelf kunt doen

Ooit heb je een keuze voor een opleiding of een baan gemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat je hier je leven lang gelukkig mee bent. Misschien verandert het werk, misschien verandert jouw persoonlijke situatie of veranderen jouw interesses of ambities. Wat ga je dan doen? Ga je op zoek naar iets dat lijkt op wat je altijd deed, of waag je de sprong en kies je een compleet nieuwe richting? Waar begin je? En wat moet je doen om aangenomen te worden in een nieuw beroep en misschien wel heel andere sector?

Wie ben ik?

Als je weet wie je bent, wat je wilt en in welke baan je past, dan kun je bewuste keuzes maken. 

In Mijn Leerwerkloket kun je diverse online testen doen die je helpen om inzicht te krijgen in jouw persoonlijkheid, je talenten en je vaardigheden.

Ga MIJN LEERWERKLOKET

Welk beroep past bij mij?

Ken je je kwaliteiten/competenties, je interesses en je ambities? Ga dan met die ‘bril’ op de arbeidsmarkt verkennen. Welke beroepen en welke sectoren trekken jou aan en passen bij jou? En waar heb je de beste kans op een baan?

Bijvoorbeeld via:

Beroepsonderwijs bedrijfsleven Deze site laat zien hoe de kans op stage, leerbaan en werk is in een bepaald beroep.

Nationale Beroepengids Hier vind je informatie over ruim 2500 beroepen. Vul de eerste paar letters in van een beroep en klik. Je krijgt meteen een heel overzicht van de functie, salaris, baankansen, vacatures, doorgroeimogelijkheden en opleidingen die bij dit beroep passen.

Op Indeed vind je alle vacatures binnen Rijnmond die online gepubliceerd zijn. Je bepaalt zelf hoe je zoekt!

Via het UWV vind je veel arbeidsmarktinformatie. Kijk bijvoorbeeld in het factsheet van jouw branche. Klik daarvoor op deze link.

Welke opleiding heb ik nodig?

Je kunt je op veel manieren jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Blijven leren is een heel belangrijke. Dit kun je doen via een reguliere schoolopleiding, een interne opleiding bij een werkgever, via cursussen, workshops of trainingen, klassikaal of online.

Kies een opleiding of cursus die past bij jouw wensen en mogelijkheden. Én kies een manier van leren waar jij je prettig bij voelt. Want dan is de kans groter dat je het volhoudt en dat het een succes wordt. 

Icares biedt een gratis studiekeuzetest en een overzicht van opleidingen en cursussen.

Springest biedt een overzicht van trainingen, cursussen, locaties en prijzen.

Checklist Carriereswitch

Misschien heeft deze pagina dingen duidelijker gemaakt of je op ideeën gebracht. Wat ga je daarmee doen? Kies je voor een cursus of voor een complete carrièreswitch? 

Dat laatste is best een grote stap. Hoe zijn de kansen voor zij-instromers, hoe zit het met financiële risico's? Download de checklist hieronder om te beoordelen of je aan alles hebt gedacht.

Wil je dat we met je meedenken? Neem dan vooral contact op. Wij hebben de kennis om jou te helpen een verantwoorde keuze te maken. Zo denken we mee over welke opleiding het beste bij jou past en ook welke mogelijkheden er zijn om je opleiding te betalen.

Checklist Carriereswitch

Hiermee kunnen wij jou helpen!

Loopbaan- en adviesgesprek

Weet je even niet waar je moet of wilt beginnen? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Dat werkt zo. Vul het contactformulier in en klik op versturen.
Een van onze adviseurs belt jou daarna op om een afspraak te maken bij ons op kantoor. Dat gesprek is vertrouwelijk. Jij bepaalt zelf wat je ermee doet en of je de uitkomst met iemand wilt delen.

Ik wil een afspraak maken

Loopbaan APK

Kun jij jouw werk goed en met plezier (blijven) doen, nu en in de toekomst? Check het met onze Loopbaan APK!

Het werkt zo: je vult eerst een online vragenlijst in, daarna kijken we in het adviesgesprek samen naar de uitkomsten. Je wordt niet goed- of afgekeurd, je krijgt alleen interessante informatie voor jezelf. Jij bepaalt daarna zelf wat je ermee doet.

Onze Loopbaan APK is voor jou kosteloos, vrijblijvend en vertrouwelijk.

Ik wil graag een afspraak maken

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je graag de mening van een expert?

Geen idee op welke banen je kunt solliciteren? Of wil je wel eens weten met welke opleidingen of trainingen je meer kansen maakt op die leuke baan? Neem contact op en we gaan samen aan de slag.